fbpx

CVBA

Bepaal mee de toekomst van Racing

Racing wapent zich, meer dan ooit, voor de toekomst. In die optiek verandert de club van structuur. Als cvba kan de Koninklijke Racing Club Mechelen vers kapitaal ophalen en in alle openheid de club besturen.

Een cvba is een handelsvennootschap. Het is de afkorting van een “coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid”. Als cvba zal Racing op allerlei vlakken professionaliseren – bijvoorbeeld in zijn boekhouding en structuur – en kan de club tegelijkertijd kapitaal ophalen, om de toekomst in alle openheid voor te bereiden.

Zo zijn bijvoorbeeld voetbalclubs Heist-op-den Berg en Westerlo ook een cvba.

Belangrijk om te weten is dat iédereen (= huidige bestuursleden, sponsors, supporters, externen, … ) aandelen van de cvba kan kopen.

Eén aandeel kost 1.000 euro.

Dit betekent dat ook jij aandeelhouder van groen-wit kunt worden. Met dit aandeel kan jij mee belangrijke beslissingen nemen.

Zelf bestuurslid of voorzitter worden behoort misschien tot je ambities?

Het geld dat Racing met de cvba ophaalt, zal worden gebruikt om de financiële structuur van de club te versterken. Zo kan Racing bijvoorbeeld als volwaardige financiële partner mee participeren in het stadiondossier, dat momenteel in onderhandeling is met de stad Mechelen, Investpro (IBO-groep) en andere stakeholders. De huidige vzw-structuur wordt niet opgedoekt. De Algemene Vergadering van de vzw, die de oprichting van de cvba uiteraard eerst goedgekeurd heeft (zelfs unaniem!), zal blijven bestaan om onder meer de jeugdwerking van Racing te bewaken.

Blijf dus niet aan de zijlijn staan en koop nu één of meerdere aandelen!

Schrijf snel over en investeer in de toekomst van de groen-wit: BE 35 3631 7223 2937 (BIC BBRUBEBB)

Meer info? cvba@racingmechelen.be